Daisy Beauty Expo Dag 1

Ja hörrni, jäklar vilken helg det har varit med Daisy Beauty Expo! Jag har sett fram emot den här helgen sååååå länge, och var verkligen långt över förväntan! I det här inlägget berättar jag om vad som pågick i fredags.

(Till en början vill jag bara beklaga bildkvalitén i detta inlägg! Jag reste lätt och hade inte med mig någon systemkamera, utan fotade endast med mobilen.)

Jag åkte från Umeå redan klockan 07:00 på morgonen, och landade på Arlanda knappt en timma senare. Då hade jag hela 5,5 timmar på mig att mysa runt i vår huvudstad innan Daisy Beauty Expo skulle dra igång för fjärde året i rad. Jag passade på att sminka mig och vandra omkring i Stockholm innan eventet körde igång.

Tändstickspalatsets lounge.

Daisy Beauty Expos första dag inleddes med ett gäng föreläsningar i Tändstickspalatsets grymt fina lokaler. Jag, tidspessimisten, var allra först på plats- hela 40 minuter tidig! Men det fungerade suveränt. Då fick jag hänga lite i lokalens fina lounge och träffa massa intressanta människor, däribland chefredaktören för Daisy Beauty- Kicki Norman, som jag verkligen sett fram emot att träffa!

Jag var så sjuuuukt taggad på föreläsningarna. Efteråt vart jag aningen matt eftersom det var mycket information att hålla rätt på. Men det var så himla intressant!
Expot inleddes med en peppande introduktion från Sam Bergenstråle innan det var dags för de första föreläsarna. 

 

Björk & Berries

Först ut att föreläsa var Hanna Lundgren och Christopher Öhrman från Björk & Berries.

De presenterade märket Björk & Berries med en vacker introduktionsfilm om deras produkter. Deras föreläsning bestod i huvudsak att informera oss i publiken om märket och dess produkter. Björk & Berries är ett svenskt skönhetsmärke med fokus på ekologisk hud och kroppsvård. Björken är, som ni kanske förstår till namnet, mycket centralt i produkternas innehåll. Till exempel innehåller deras kroppsskrubb björkbark. (HUR häftigt?!) Hanna och Christopher pratade väldigt passionerat om märket och dess produkter. De pratade bland annat om hur Björk & Berries vill minimera antalet ingredienser, men samtidigt effektivisera dem. Rätt nice, eller hur?

Något som jag tyckte lät väldigt intressant var deras kroppsserum. Jag har aldrig ens använt ett kroppsserum?! Jag menar, kroppsoljor- JA, men serum? Jag har knappt tänkt tanken. Spännande!

En annan produkt som väckte stor nyfikenhet var Cleansing Gel Formula. Då Christopher och Hanna förklarar att den rengör med rosa lera UTAN att vara uttorkande, utbrister Linnéa Öst från första raden att hon tycker att produkten var magisk, och att hon höll med om att den inte var uttorkande. När Linnéa uttrycker att en produkt är magisk, så tar jag henne på orden!

Annemarie Börlind

Näst på tur att föreläsa var Irene von Arronet som är VD för märket Annemarie Börlind. Irenes föreläsning var så oerhört intressant att publiken antecknade frenetiskt. Hon föreläste väldigt pedagogiskt och informativt om ekologisk och naturlig hudvård överlag- och berättade om Annemarie Börlinds egna produkter. Bland annat lanserar de nu en hudvårdsolja som ska skydda mot skärmstrålningens blå ljus. SÅ spännande!

Jag måste också få dela med mig om vad Irene sa om mineralolja:

Att använda mineralolja som daglig hudvård är som att kyssa sin egen syster. Det händer inget!

Därefter var det dags för Linda Landenberg att föreläsa för oss om parfym, eller närmare bestämt Lindas egna parfymkolletion: Linda Landenberg Parfums. Kollektionen består av fyra dofter som vi efter föreläsningen fick sniffa på (muuuums för nosen!). Linda talade oerhört passionerat om sin relation till dofter och berättar hur det kom sig att hon valde att släppa en egen parfymkollektion.

Linda Landenberg pratade bland annat om hur hon inte tycker att endast en parfym räcker, eftersom att vi människor har olika status för dagen och därmed borde använda olika dofter. Det var riktigt inspirerande att lyssna på då Linda talade, eftersom att hennes entusiasm verkligen smittade av sig. Linda talade om parfym som en konstform, och hur hon som kreatör måste lyssna noggrant på den enskilda kunden innan hon parar ihop denne med en doft.

Glossgods

Haha och som bilden övertydligt säger (ångrar att jag inte tog fler bilder!); sist ut att föreläsa var Marielle Isaksson, VD för Glossgods. Marielle berättade om hur det kom sig att hon startade upp företaget, samt berättade om deras rykande färska nyheter: en highlighterkollektion med namnet Gal on the moon. Vi fick också lite information Glossgods hudvårdsprodukter som de skapat i samarbete med fantastiska Anna Hellqvist från märket Tvål.

 

Middagsmingel

Efter dagens föreläsningar traskade vi till Hotell Kung Carl. I deras festvåning käkade vi lite middag, drack lite vin och minglade runt. Så himla mysigt! Den enda bilden jag tog är den ovan med Linnéa Öst och Marcel Jehrlander. Vilka godbitar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *