Hårtipset för ett starkare, längre hår.

Nu är jag less på mitt hår. Mitt korta, slitna, tunna FULA hår! Nu ska jag återgå till min gamla huskur:

Snart är det tre år sedan Carolina Gynning tipsade om Ricinolja på sin blogg. Jag minns det som att det var väldigt, väldigt hypat. ”Håret ska växa 4 cm/mån istället för 1cm! ” Folk till höger och vänster (som visste att jag var en skönhetsnörd) frågade mig om det faktiskt fungerade så bra som alla sa. Jag ville såklart slå hål på myten om att håret verkligen kan växa så mycket snabbare med bara en olja, så jag köpte mig en halvliter ricinolja och började köra.
Jag har alltid tappat hår. Men det var först för några år sedan (då jag exprimenterade mycket med blekmedel) som jag började känna lite småpanik över hur tunt det plötsligt vart. Men under tiden jag använde Ricinolja tycker jag att mitt hårlossande plötsligt gav med sig. Dock tyckte jag inte att håret hade VÄXT så mycket snabbare än vad de brukar, så där trodde jag att jag hade rätt…
…tills en dag då jag går förbi några kollegor på jobbet (jag hade utsläppt hår för en gångs skull) och de kommenterar hur tvärlångt de tycker att mitt hår har blivit. De frågar halvt på skämt halvt på allvar om jag faktiskt har löshår. Jag inser att ”okej… det är faktiskt långt. riktigt långt”. Det funkade nog, helt enkelt.

img_6291_copy_539736ae9606ee2032276a20

Vad är?
Ricinolja är en olja som utvinns ur Ricinfrön, en olja som tidigare använts mest som laxeringsmedel. Japp, laxeringsmedel! 😉

Hur fungerar?
”Ricinolja gör håret längre genom att stimulera hårsäckarna till bättre hårväxt och tillföra de näringsämnen som håret behöver för att kunna bli långt, fylligt och glansigt.” -från ricinolja.com
 
Hur använder jag Ricinoljan?
Ricinoljan lägger du i hårbotten och masserar in i håret. Jag brukar även dra ut lite utav oljan i längderna på håret då jag tycker att man får en fin glans utav det efteråt. Låt den sitta i ca 20-30 minuter innan du tvättar bort oljan med shampoo och balsam. Ibland kan man behöva schampoonera någon extra gång, men det går bort, tro mig! Denna lilla procedur skall upprepas ca 3 gånger i veckan.

Tips! För att få bästa effekt- massera ordentligt, då det ger bättre blodcirkulation!

2 Replies to “Hårtipset för ett starkare, längre hår.”

 1. Fan vad awesome, jag som är apless och hatar mitt äckliga hår nu(och kära syster trivs inte med att ha ton av mitt hår överallt ;]).
  1. Ska man ha torrt eller blött hår när man kör i oljan?
  2. where do you buy it och hur mycket kostar det?

  (jag skulle ju kunna smsa eller fråga dig imorgon, men kommentarer är ju alltid roligt att få så jag tänkte skänka en sådan åt dig :*)

  1. åhwi, alltid kul med kommentarer!
   Jag brukar ha torrt hår. Det känns lite panikartat då det är OLJA, hehe men det går bort!
   Jag har köpt det på bodystore.se. 500 milliliter kostar 99 kronor, och det räcker en evighet. Om du vill kan vi beställa tilsammans, jag måste lix beställa en ny. 2 stycken 500 ml flaskor för 178, då kan vi ta varsin 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.