Hur vet man vad man ska ha för färg på läppstift?

Jag fick en fråga på bloggen som jag tänkte svara med ett inlägg. ”Hur vet man vad man ska ha för färg på läppstift?”

Det finns egentligen inte direkt något läppstift som någon absolut inte kan ha på sig. Bara för att man har en varm hudton behöver man inte nödvändigtvis ha på sig ett varmt läppstift. Skit i sådana regler och se dem som möjliga riktlinjer istället. För regler är till för att brytas, om man nu känner för det 😉

Men någonting man kan ha i åtanke då man väljer ut ett läppstift är vad man själv känner att man har för behov. Vill du ha ett matt eller glansigt läppstift? Ett som är lite skirt eller massvis med färg? Vill du att det ska synas ordentligt eller snarare smälta in och se någorlunda naturligt ut?

Vill du ha ett läppstift som ska synas och riktigt skrika, välj ett läppstift som bryter din hudton. Till exempel, har du en varm hudton- dra på dig ett kallt läppstift! Det kommer ”skära sig” med din hudton och synas ändå mer. Eller har du en varm hudton men vill att det ska smälta in med din makeup? Välj ett varmt läppstift.

Och om du tycker att det är svårt att hitta rätt, gå in i en butik och FRÅGA, även om det känns jobbigt. De som jobbar i butik är faktiskt där för att hjälpa DIG och ingenting annat.

Lipstick 002 Lipstick 001

Två budgetfavoriter. Silk finish lipsticks i färgerna fushia with blur pearl och sunset peach. (och nej jag är inte blond. Det är gamla gamla bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *