Favorit just nu: Lush Mask Of Magnaminty!

När jag var i Stockholm för ett par veckor sedan såg jag självklart till att besöka Lush- något jag i princip alltid gör då tillfälle finns. Den här gången köpte jag bland annat en ansiktsmask, Mask of Magnaminty.

Lush Mask of magnaminty är, enligt försäljaren på Lush, en av deras storsäljare. Jag hade läst massor om den sedan tidigare, och antar att säkert många av er också känner igen namnet?Ansiktsmasken är en djuprengörande ansiktsmask som innehåller milda men effektiva ingredienser. 

Den gröna färgen kommer ifrån en typ av klorofyllpulver, som alltså är ett växtextrakt. Masken känns väldigt tjock i och med att den innehåller både bentonitlera, kaolin och talk, men samtidigt smidig tack vare honung och glycerin.

Masken innehåller en hel del små korn vilket fungerar som en mekanisk peeling då du tvättar bort masken. Kornen består av nattljusfrön och malda azukibönor. Jag tycker att det känns väldigt lagom exfolierande- alltså effektivt men snällt.

Masken doftar även mint tack vare pepparmintoljan, som- förutom att dofta gott, har en stimulerande effekt på huden.

Lush Mask of magnaminty
Lush Mask of magnaminty kommer förpackad i en burk med skruvlock.

Försäljaren på Lush sa att masken fungerar på alla hudtyper, men jag skulle ändå rekommendera dig vara försiktig med verkningstiden om du har väldigt torr hud. Ansiktsmasken innehåller trots allt rätt mycket lera men även talk- vilket i princip drar fett ur porerna. Samtidigt innehåller ansiktsmasken både återfuktande glycerin och honung som ska balansera upp detta- men ändå. Är du dundertorr, börja att använda masken i kortare stunder.

Jag tycker Lush Mask of Magnaminty är en underbar ansiktsmask som fungerar toppen på min blandhy. Eftersom den rengör, återfuktar och exfolierar då du tvättar bort produkten- anser jag att det är en svinschysst multiprodukt.

Lush Mask of Magnaminty kostar 125 :- för en burk om 125g, eller 215 :- för en burk om 315 g. Jag köpte den lilla burken i och med att produkten, såsom många av Lushs produkter, har väldigt kort hållbarhetstid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *