Recension: Vera Mona Color Switch Duo

Inlägget innehåller ett pressutskick.

Inlägget innehåller adlinks/affilitelänkar.

Läs mer under PR och Policy.

img_4049-copy

Hej alla fina. Jag tänkte här ta och visa er denna suveräna lilla pryl från Vera Mona, deras ”color switch duo”! För er som inte redan är bekanta med denna grej: låt mig introducera er!

 

Varesej man jobbar med smink i privat eller professionellt bruk tror jag att de flesta velat ha ett snabbare sätt att rengöra borstarna på. Att till exempel försöka gå från att använda en svart ögonskugga till, tja, i princip vilken annan färg som helst utan att byta pensel brukar innebära ett sorts suicide mission där makeupen ofta resulterar i att bli mystiskt grådassig. Så för att slippa investera i fler penslar, alternativt stå och gnugga penseln mot en servett i förhoppning om att pigmenten ska överge verktyget- this one is for you.

 

Vera Monas produkt ska vara räddningen till pigment-fast-i-pensel-problemet, genom att ge dig en svamp inuti en snygg plåtburk, vars yta du ska svepa din pensel över för att bli av med all pigment. Och ja, det funkar! För er som är bekanta med skäggsvampar (används ofta till SFX-makeup) kan jag vara snabb med att göra den jämförelsen för att ni ska förstå känslan. Det är väldigt likt en skäggsvamp, och egentligen gör skäggsvampen också jobbet med att käka upp pigmentet från borsten. Problemet med en ”vanlig” skäggsvamp är att pigmentet gärna kommer ut på andra sidan igen, medans pigmenten hamnar i burken om du använder Color Swish- alltså blir det mindre grisigt. Och som en sista jämförelse med att använda en vanlig skäggsvamp- hur mycket snyggare är inte detta? Och hur mycket proffsigare ser det inte ut att vara att ha på sminkbordet på ett jobb?

img_4058-copyimg_4055-copy

Med denna produkt kan du alltså använda en och samma pensel till flertalet olika nyanser av t.ex ögonskuggor. Bokstavligt talat ALL pigment försvinner från penseln, du kan gå från att ha gjort en svart sotning till att lägga highlighter på amourbågen i ett kick med samma pensel. Men tro såklart inte att borstarna inte behöver tvättas för det! De kommer absolut åtminstone behöva desinficeras. Bara för att den är ren från produkter behöver inte betyda att den är ren från bakterier, med vänlig hälsning bakteriofoben. Själva svampen tvättas med varmt vatten och en mild tvål.

 

Det finns två versioner av denna lilla pryl, Color Switch SOLO (finns ej på bild) utan den lilla svampen i mitten, och så den jag äger- color switch DUO. Skillnaden på dessa två är den lilla vita svampen i mitten, som du kan använda till att fukta dina penslar. Jag själv jobbar sällan med fuktiga penslar, men vet många som föredrar att jobba med krämiga sk. ”folieskuggor” med en fuktig pensel. Så det är egentligen det som skiljer dessa åt.

 

 

Vera Mona Color Switch Duo finns bland annat att köpa på Nordicfeel för 199 :-

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *