Hur jag lägger min eyeliner.

Det finns oerhört många sätt att lägga eyeliner. Inget är rätt, inget är fel. Men här kommer iallfall en bildtutorial på hur jag tycker det är lättast att lägga eyeliner.

Du behöver:

 • En snedskuren eyelinerpensel.
  (min heter shady lady liner brush och kommer ifrån the balm)
 • En cakeliner.
  Min cakeliner kommer ifrån FACE Stockholm.

En cakeliner ser ut som en torr pressad ögonskugga. För att applicera cakelinern behöver man en pensel som man doppar i vatten, och därefter gnussar runt i cakelinern- precis som man målar vattenfärg! Den stora fördelen med att använda en cakeliner är såklart att du får välja borste/pensel själv. Dessutom kan du hålla i penseln väldigt långt fram utan att bli kladdig, någonting man inte kan göra med en vanlig flytande eyeliner. Dessutom torkar en cakeliner aldrig ut, istället håller den HUR länge som helst!

untitled-1_532abb85e087c32155ef90fd
img_4063_copy_532b0a859606ee25fe30b2d2

 1. Börja med att mäta hur du vill ha din eyeliner. Hur lång och i vilken vinkel. Jag brukar vilja ha min vinge i samma vinkel som ögats undre kant går.
 2. Lägg eyelinerpenseln där du vill ha din vinge och dra ett streck utifrån och in.
 3. Lägg eyeliner längs hela övre fransraden. Gör den så tunn som möjligt till en början då det är lättare att lägga på än att ta bort 😉
 4. Och nu ska vi binda ihop vingen med resten av eyelinern. Jag brukar dra ett streck från vingens tipp till ungefär i mitten på ögat.
 5. Klar!

(Därefter med mascara och vit inliner)


Att lägga eyeliner ÄR svårt och det kommer att krävas övning. Men jag kommer här med ett bra tips. Jag fick lära mig the hard way att man ska öva på BÅDA ögonen, inte bara ett öga. För det svåra är inte att få eyelinern snygg, det svåra är att få den symmetrisk.

Lycka till! <3

6 Replies to “Hur jag lägger min eyeliner.”

  1. Det hade jag också! Jag minns problemet att man ibland bara hann måla det ena ögat, sen var man tvungen att vänta med det andra ögat för att eyelinern var för torr 😛

  1. Tack snälla! Ja jag är också lite sugen på en gel-liner. Jag har hört på många håll att Bobbi Brown ska ha en riktigt bra, men jag har aldrig själv provat den…ÄN! :p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *