5 bra skäl till att använda solskyddsfaktor!

Inlägget innehåller affilitelänkar.
Läs mer under PR och Policy.

När jag var yngre var solskyddskrämer en pina. Det var både kladdigt och besvärligt, och det kändes inte alls coolt att plocka upp den stora flaskan med tjock, vit kräm och börja kladda in sig. Jag minns när jag, kanske 13 år gammal var och solade med mina kompisar på ett av Umeås utomhusbad, och en av mina kompisar hade med sig en Nivea-flaska med solskyddsfaktor fyra. FYRA! Dendär fyran var ju så mycket lägre än mina SPF20 som jag tvingades smörja in mig med. Fyran var så himla häftig, som ett kvitto på att hon med det lägre solskyddet var mycket coolare än jag. Coolare föräldrar hade hon säkert också som köpte så lågt solskydd.

Herregud vad ologiskt. Jag är nu evigt tacksam över att mina föräldrar packade på mig mängder av kladdiga solskyddskrämer, och idag skulle jag inte få för mig att lägga mig och sola oskyddad. Men varför då? Här kommer fem anledningar för att skydda dig mot solen!

1. Minska risken för hudcancer.

Visste ni att hudcancer är den cancerform som ökar mest?! Men det mest chockerande är att 90 % av all hudcancer är ett resultat av överexponering för UV-ljus. Så skrocka inte och vifta bort varningarna om hudcancer. It’s real.

2. Slipp bränna dig.

Detta är en tanke som du eventuellt skiter i när du väl ligger bekvämt i solstolen. Men när du sen ska sova på en solbränd rygg, visst ångrar du dig? Det är då min egen uppfattning, att varje gång jag har bränt mig sitter jag och förbannar mig själv och tänker att jag aldrig ska vara så dum igen.

3. Skydda huden mot för tidigt åldrande.

Är det egentligen värt det, att se ut som en skrynklig läderväska i ansiktet då du blir äldre? Njae, jag tror inte det. Skydda huden mot fria radikaler med SPF och en massa goa antioxidanter för att inte bli rynkig i förtid.

4. Du kan slappna av och slipper oroa dig.

Annars är det något jag ser så himla mycket då folk ska sola: oro. Ni vet, någon som ligger i en obekväm ställning bara för att hen inte vill exponera högra armen för mer sol. Kontrollerandet av kroppen i spegeln för att se om ryggen kanske blivit lite bränd ändå. ”Nu måste jag ligga på mage för jag är så röd på bröstet”. Nej huvva. Skydda dig ordentligt så kan du ligga i samma bekväma ställning hela dagen, med undantag då du återapplicerar solskyddet såklart 😉

5. Brännan håller längre!

Den som solar säkert och därmed minimerar risken att bli bränd kommer ha kvar sin bränna längre än den som solar osäkert. Med säker solning och solskydd blir brännan dessutom jämnare.

I sommar använder jag Nicea Sun Protect and Moisture SPF 20 (eller 30) till kroppen, och Eucerin Sun Fluid SPF 50 till ansiktet.

Jag hoppas ni har en bra sommar trots det kassa vädret och att ni, när solen är framme, solar säkert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *