Balsminkning steg för steg!

Inlägget innehåller adlinks/affilitelänkar.

IMG_9086

Nu närmar bal och bröllopstider sig med stormsteg, så vi kör ännu ett ”steg för steg” -inlägg! Igår publicerade jag ett annat inlägg om hur en kan fixa en lite enklare, naturligare bal/bröllopsmakeup hemma (länk HÄR). Men idag kör vi på en lite mer sminkad look! Jag har gjort den med ögonskuggor från Make Up Geek som jag har klickat hem på Madlady.se.

 

Ska du sminka dig själv till bal eller bröllop? HÄR har jag skrivit ett inlägg med 9 tips om vad en kan tänka på!

Jag använde:

(har du likvärdiga produkter hemma, prova med dem!)

IMG_8772 copy

Steg 1:

Applicera ett tunt lager ögonskuggsprimer. Jag tycker att det är enklast att göra med fingret.


         IMG_8796

Steg 2:

Använd en stor, fluffig pensel och applicera peach smoothie ovanför globlinjen som på bilden.


IMG_8819

Steg 3:

Med en lite mindre pensel: applicera den varma bruna skuggan ovanpå den persikofärgade skuggan. Jag använder en lite mindre pensel till detta, då jag inte vill ha den bruka skuggan lika högt upp som den persikofärgade.


IMG_8821 copyIMG_8831 copy

Steg 4:

Applicera den mörkbruna skuggan på ungefär en fjärdedel av ögonlocket, samt på undersidan av ögat. Applicera lite i taget med en mjuk pensel så att det inte blir några skarpa linjer. Jag använde en mindre pensel under ögat.


IMG_8863 copy

Steg 5:

Applicera In The Spotlight på hela ögonlocket och på undre delen av ögat. Packa på ordentligt med skugga!


IMG_8890 copy

Steg 6:

Med en liten mjuk pensel, applicera den varma bruna skuggan under den mörkbruna skuggan under ögat. (längst ned till vänster på ögat i bild)


IMG_8943 copy

Steg 7:

Detta är något otydligt på bild, men här har jag applicerat den guldiga, lösa skuggan från The Balm i ögonvrån och en liten bit in på ögonlocket. Detta för att jag ville få lite mer dimension i sminkningen.


IMG_8956 copy

Steg 8:

Lägg en eyeliner.


IMG_9086

Steg 9:

Applicera mascara och eventuellt lösögonfransar! Klart!

IMG_9095IMG_9096 copy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *