Gör din egen naturliga flytande foundation mot Acne, fet hy och pormaskar!

Foundation 001

Hej godingar! Här kommer jag med ett supertips till er, om hur man kan göra sin egen foundation som jobbar antibakteriellt och lugnande med huden hela dagen. Skitbra tips om du lider av t.ex Acne eller oren hy.

Jag kommer att använda mig av två produkter från märket TVÅL skincare. En lätt och luftig hudkräm handgjord på bara ekologiska ingredienser. Krämen innehåller bland annat jordgubbar och salicylsyra som går ned och rengör djupt i porerna och reducerar blockeringar. Mineralpudret är också handgjort på endast naturliga mineraler. Mineralpudret innehåller bland annat zinkoxid som agerar lugnande och anti-inflammatoriskt på huden. Dessa två tilsammans blir helt oslagbart för att få en fräsch bas som dessutom jobbar mot acne och orenheter under dagen!

Foundation 002

Steg 1 ! Knacka ut lite mineralpuder på en ren yta, jag har en speciell platta för detta, men det går lika bra t.ex i locket på puderburken. Så länge det är rent!

Foundation 003

Steg 2. Pumpa ut lite av hudkrämen.

Foundation 004

3. Blanda ihop! Jag har en spatel till detta, men du kan använda det du har, med en enda regel som vanligt- så länge det är rent 😉 Jag skulle inte göra detta med en större pensel då den troligtvis bara skulle sno åt sig produkt.

Foundation 005

4. Du har en flytande foundation redan att användas!

TVÅLSKINCARE om hudkrämen:
Denna lotion är luftig, lätt och precis vad oljig och acne-känslig hud behöver. Jordgubbar är rika på Polyphenols och C-vitamin. Detta har en lugnande och tonande effekt och hjälper till att reducera blockerade och förstorade porer. Salicylsyra är otroligt effektiv på att minska uppkomsten av blemmor och pormaskar. (Denna lotion innehåller 2% salicylsyra och har en pH-nivå 3).

För att ge denna lotion fuktighetsgivande och vårdande egenskaper så har vi lagt till Olive Squalane, havtorn och aloe vera. Squalane förbättrar hudens möjlighet att naturligt regenerera, vilket krävs för att ge näring, fukt och syresätta huden. Squalane är också en naturlig antibakteriell ingrediens, så den är toppen mot orenheter. Havtorn är naturligt rik på vitamin A, C & E, carotenes, flavonoids, nödvändiga fettsyror och phytosterols, vilka alla är viktiga för att bibehålla en hälsosam hy.

TVÅLSKINCARE om loose mineral foundation:
”Vår mineralfoundation är lätt och låter din hud andas, samtidigt som den döljer det som behöver döljas. Vi använder en stor andel silkes-mica som inte ger en otroligt mjuk och len känsla.

Denna foundation är ett perfekt val för folk som har rosacea eller andra hudproblem.Zinc-oxid ger dig utmärkt solskydd samtidigt som det agerar lugnande och anti-inflammatoriskt för din hy. Dessutom så innehåller inte denna foundation några ämnen som täpper till porer och den är helt oljefri vilket gör det mycket lämplig även för dig som lätt får akne.

Vår foundation innehåller INTE bismuth oxychloride och inte heller några mikroniserade mineraler.”

3 Replies to “Gör din egen naturliga flytande foundation mot Acne, fet hy och pormaskar!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.