Jane Iredale PurePressed Base

Inlägget innehåller pressprover
Läs mer under PR och Policy

Jag har hittat en ny favoritfoundation! Det handlar om Jane Iredale PurePressed Base, ett pressat mineralpuder som lovar en matt, mycket hållbar finish.

 

Jag fullkomligt älskar pressade mineralpuder! För er som inte använt mineralpuder: de är vanligtvis ett väldigt flygigt puder. En dosa med löspuder har en tendens att hamna lite överallt. Men i pressat format minimerar flygrisken. Om en dessutom har en appliceringsborste som är någorlunda platt är det i princip ingen produkt som flyger iväg.

Pudret ger en fantastiskt fin matt finish. Du väljer dessutom täckningsgraden helt själv, då en liten mängd ger en lätt täckning, och en större mängd ger mer täckning. Om en vill ha hög täckning med pudret rekommenderar jag en tät borste.

Innehållsförteckning (från janeiredale.se)

Titanium Dioxide 14%, Zinc Oxide 3%. Ingredients: Mica, Boron Nitride, Dimethicone, Stearic Acid, Plankton Extract, Algae Extract, Pinus Strobus (Pine) Bark Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Extract. [+/- (May Contain) Iron Oxides (Ci 77489, Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Ultramarines (Ci 77007)]

Förpackningen till Jane Iredale PurePressed Base är så himla smidig. Själva dosan blir endast ett engångsköp, då du kan köpa pudret som en refillprodukt. Detta innebär att du inte behöver köpa en helt ny dosa varje gång, utan kan återanvända själva hållaren till pudret.

Så här ser själva puderförpackningen ut.

Så här ser dosan ut då den är tom. Du placerar därefter pudret i dosan, där den sitter kvar tack vare magneter. Smidigt, huh?

 

Dosan kommer även med en liten puderpuff, som jag dessvärre inte har med på bild. Den, kombinerat med spegeln i locket, gör det möjligt för snabba touchups under dagen.

Det är även något jag älskar med mineralpuder- att en kan göra snabba touchups. Då jag använder flytande foundation med ett transparant puder är det lönlöst att försöka täcka röda partier som lyser igenom efter ett par timmar. Att lägga flytande foundation på en pudrad yta resulterar ofta i kakig katastrof. Men detta gäller inte mineralpuder!

Jag vill också påminna om att mogen hy blir fin i mineralpuder. Jag vet att det är många som tror att alla former av puder framhäver rynkor då det kan se torrt och stelt ut- men detta gäller sällan mineralpuder. Jag fick lära mig på min makeupartistutbildning att mineralerna arbetar med hudens naturliga oljor, vilket innebär att den pudriga finishen försvinner kort efter applicering.

Detta är något jag själv även skriver under på. Den matta känslan sitter kvar under dagen, men den pudriga finishen försvinner för mig inom ca 10 minuter efter applicering.

 

Jane Iredale PurePressed Base finns att klicka hem på kicks.se, där dosan kostar 149 :- och en refillförpackning med mineralpuder kostar 456 :-

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *