Så gör du din vardagssminkning lite roligare!

 

Idag tänkte jag visa ett snabbt och enkelt trix som gör din eventuella vardagssminkning (eller festsminkning) lite roligare: nämligen en sotad, lätt färgad eyeliner. Detta är en teknik som kan kombineras i oändlighet och kan ge dig massor av variation! Det enda som behövs är en kajalpenna, en ögonskugga och en snedställd pensel.

Jag använde en svart kajalpenna från märket .FÄRG och en plommonröd ögonskugga från Make Up Studio (ögonskuggan har nummer 205, och du kan läsa om den i ett tidigare inlägg HÄR). Just den pensel jag använder går dessvärre inte att köpa längre, men vilken snedställd, mjuk pensel som helst kan göra jobbet!

 

Steg 1.

Applicera den svarta kajalpennan längs den övre fransraden. Jag lägger inte så mycket tid på detta steg, det gör nämligen ingenting om linjen inte blir perfekt.


Steg 2

Använd en ren snedställd pensel och sudda försiktigt ut eyelinern. Jag gnuggar penseln mjuuuuukt över den svarta linjen tills jag är nöjd. Jag gick även in med pennan igen närmast fransraden då jag ville ha lite extra svärta där.

Steg 3

Använd samma pensel och applicera valfri ögonskugga över eyelinern. Jag liksom duttar fast skuggan istället för att gnugga, då det ger ett bättre fäste.

Steg 4.

Applicera mascara, och eventuellt lösögonfransar. Jag som gillar lite mer dramatiska ögon valde att använda lösögonfransar.

 

Som sagt går detta att kombinera i all oändlighet med vilka färger som helst. Prova dig fram med dina favoritskuggor och pennor!

2 Replies to “Så gör du din vardagssminkning lite roligare!”

  1. Heter ögonfransarna Ardell natural 110? Jag funderar på att beställa dem men undrar hur länge kan man använda dem?

    1. Hej Natasha! Fransarna i inlägget är Ardell Studio Effects Wispies. Jag har gjort ett annat inlägg då jag visar upp Ardell Natural 110: det hittar du HÄR: http://www.makeupartisten.se/ardell-110/ .

      Hur länge du kan använda fransarna beror helt på hur du behandlar dem! Jag lägger aldrig till exempel mascara på lösögonfransarna, och behöver därmed inte tvätta dem med vatten. Detta gör att de håller formen riktigt länge! Jag lägger istället mascara på mina egna fransar innan jag applicerar lösögonfransarna. Jag brukar kunna ha mina fransar från Ardell uppskattningsvis 50 gånger (japp, så många!) men då är jag oerhört försiktiga med dem!

      Hoppas du fick svar på din fråga! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *