Sminka skotthål: steg för steg!

VARNING FÖR BLODIGT SMINK!

Hej allihopa! Vet ni, idag fyller jag 25 år! Woopwooop! Dessvärre blir det en väldigt seg, tråkig dag då jag har dragit på mig en rejäl förkylning. Hur som helst, jag tänkte därför fira med att lägga upp en liten guide jag gjorde förra veckan: en guide för hur du kan sminka ett snyggt skotthål, perfekt till halloween!

Att göra ett skotthål på handryggen kanske inte är det snyggaste dock, haha men det var helt enkelt lättast för mig att sminka där eftersom att jag skulle plåta så mycket. Du kan använda samma teknik för att göra ett skotthål vart som helst på kroppen!

Jag använde:

  • Grimas Derma Wax
  • Vaseline (du kan även använda t.ex. babyolja)
  • En sked eller konstnärsverktyg, typ en spatel.
  • Grimas Creme Colors i färgerna 101, 201, 301, 504. (Fetsmink i färgerna blå, röd, gul och svart)
  • Grimas Transparent Powder (transparant löspuder)
  • Grimas Blood Paste (blodpasta)
  • Fejkblod, jag använder mitt hemmagjorda (recept finner du HÄR)

Så gör du!

Steg 1

Plocka upp en bit vax och rulla till en liten boll, och placera där du vill ha ditt skotthål.

Steg 2

Tryck ned kulan i kanterna och släta ut kanterna så gott det går. Här måste du ha hjälp av ett verktyg av något slag (typ en sked), eftersom att vaxet är så pass strävt, och det fastnar på fingrarna annars. Du behöver inte vara noggrann!

Steg 3

Fukta fingrarna med vaselin, och jämna ut alla kanter ytterligare. Här kan du vara lite mer noggrann!

Steg 4

Nu är det dags för att göra själva skotthålet. Här kan du använda baksidan på en penna eller liknande, jag använde baksidan på en sminkborste. Du behöver applicera vaselin eller något liknande på det verktyg du använder, annars fastnar vaxet i verktyget. Jag gnuggar runt penseln lite grann, så att det inte blir för snyggt 😉

Steg 5

Pudra! Massor!

Steg 6

Applicera svart fetsmink längst ned i hålet. Detta för att skapa ett djup. Har du inte svart fetsmink kan du t.e.x. använda krämeyeliner.

Steg 7

Måla med rött fetsmink upp längs kanterna på hålet. Har du inte rött fetsmink går det bra att använda rött läppstift.

Steg 8

Applicera blodpasta i hålet.

Nu ser bör såret se ut ungefär såhär. Om du vill att det ska se ut som ett relativt nyligt skottsår kan du applicera lite blod i hålet och kanske låta det droppa lite utanför. Jag valde dock att måla på blånader kring mitt skottsår, vilket jag visar på nästa bild.

Steg 8

Jag använde en blandning av blått, rött och gult fetsmink från min grimas-palett och målade blånaderna. Jag spädde bitvis ut färgerna med lite vaselin eftersom att jag ville att det skulle se ojämnt ut. Här gäller det bara att frihanda. Jag droppade också i lite fejkblod i hålet.

 

Och så är skotthålet klart! Hoppas ni gillade det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *