Thermae Bath Spa med Daisy Beauty!

I fredags fick jag och mina beautykollegor besöka Thermae Bath Spa på vår konferensresa med Daisy Beauty i Bath, England. And it. Was. Wonderful!

Fredagen inleddes med en mysig hotellfrukost på  vårt hotell- Apex city of Bath. Därefter traskade vi i samlad trupp ned till Thermae Spa, där vi fick en exklusiv, guidad tur på spaets alla våningar innan det hade öppnat för allmänheten. Detta gav oss tid att fotografera (because hell, thats what we do) och ställa frågor till spaterapueuten om alla de ting som gör det här spaet så annorlunda från alla andra.

Thermae Bath Spa har kombinerat 2000-åriga badritualer med det moderna spaet. Det som är så sjukt spännande är att spaet använder sig av naturligt källvatten! De varma källorna som finns i Bath är de varmaste i hela England. Som jag förstod det av guiden är det två pooler som boostas med det mineralrika källvattnet.

Efter vår exklusiva förhandstitt av faciliteterna fick vi dessutom äran att nyttja dem. Jag har dessvärre inga bilder från då vi faktiskt spaade, eftersom att det råder fotoförbud under spaets öppettider. Mina bilder som jag tog under rundturen är, som ni kanske förstår, långt ifrån lika fina som de professionellt plåtade bilderna på Thermae Bath Spas hemsida. Därför har varvat mina egna mobilbilder med bilder jag lånat från hemsidan. Ni kan hitta hemsidan här.

The Cross Bath

bild från spaets hemsida

The Cross Bath är en utomhuspool som ändå kändes väldigt intim, med tanke på väggarna runtom poolen. The Cross Bath var en fristående byggnad bredvid Thermae Bath Spa.

Här står vi och lyssnar på The Cross Baths historia

 

Open-air Rooftop Pool

Bild från spaets hemsida.

På spaets högsta våning finns en takpool, varifrån en får se ned på den vackra staden, samt de fina trädklädda bergen. Den här poolen, likt The Cross Spa, är naturligt varm av det mineralrika källvattnet.

Från utsikten på takpoolen kan en se The Bross Bath.

Minerva Bath

Bild från spaets hemsida.
Bild från spaets hemsida.

Den här poolen, som är spaets största, fanns på bottenvåningen. Den stora poolen har en inbyggd jacuzzi med en så kallad lazy river runtomkring. På poolens väggar runt omkring jacuzzin var utrustad med starka jetstrålar, vilket innebär att du kan flyta runt med strömmen. Såååå mysigt!

Thermae Bath Spa Wellness Suite

På spaets andra våning finns en avdelningen som heter Wellness Suite. Här finns flera olika faciliteter som jag kommer visa nedan.

 

Roman Steam Room

Bild från spaets hemsida.

Det steninredda rummet är en ångbastu som använder olika botaniska dofter. På väggarna finns lejonhuvuden som är handgjorda i sten. Jag ääääälskar verkligen att bada ångbastu, och föredrar det alla dagar i veckan framför traditionell (finsk?) bastu som jag brukar uppfatta som torr och jobbig att andas i.

Georgian Steam Room


Här har vi återigen en steninredd ångbastu. Som ni ser är rummet utrustat med stora avskilda sittplatser vilket kändes myyyycket lyxigare än i The Roman Steam Room. Då jag satt i ångbastun hade jag svårt att ens se min egen utsträckta hand, så det tog ett litet tag för mig att upptäcka den fina fontänen som fanns längst in i rummet. Det var först då jag reste mig upp för att undersöka vart ljudet av rinnande vatten kom ifrån, som jag upptäckte den.

Infrared Room

Bild från spaets hemsida.

Det här var första gången jag ens hört talas om en Infraröd bastu! Tydligen ska de infraröda ljusvågorna verka lugnande på muskler och leder. Det var inte speciellt varmt i den här bastun om en jämför med de andra. Jag har för mig att kvinnan som visade oss spaet sa att det var ungefär 45 grader varmt, vilket jag upplevde som alldeles lagom! Då jag däremot satte mig framför en av värmepanelerna på väggen, började det hetta ordentligt! Jag tyckte om rummet väldigt mycket, men minns att jag störde mig på att den lugnande musiken spelade aaaalldeles för högt för min smak.

Ice Chamber

Bild från spaets hemsida.

Det här rummet var en stor kontrast mot de andra, varma rummen. I det här mentoldoftande rummet fanns nämligen en stor mängd is, som en kunde ta en näve av för att stryka över kroppen. Detta för att milt exfoliera huden och svalka ned sig. Jag som inte alls gillar kyla testade ändå, och upplevelsen var faktiskt rätt behaglig- men kall!

Celestial Relaxation Room

Bild från spaets hemsida.

Det här rummet var lite som att kliva in i en dröm. På väggarna och taket glimrade smååååå små lampor, vilket, som ni ser av bilden, ingav känslan av att befinna sig under en stjärnklar himmel. Liggstolarna i rummet var uppvärmda, och även i det här rummet var det varmt, med en lätt doft av något jag tycks minnas liknas vid citrongräs. I rummet fanns även en TV som visade diverse filmer på planeter, stjärnor, natur och så vidare. I rummet spelade också lugn musik.

 

Experience Showers

Bild från spaets hemsida.

Det här rummet var som en bred korridor, vars väggar var utrustad med rörelsesensorer kopplat till diverse jetstrålar och duschar. Alltså skulle en strosa fram genom rummet, och lite då och då vart du duschad med varmt vatten- ovanifrån eller från sidorna.

 

Overall var det ett myyyycket trevligt besök på Thermae Bath Spa. Något vi dock hade att klaga på var att duscharna var på en annan våning än omklädningsrummet, vilket var aningen bökigt. Men annars: myyyycket trevligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *