Tutorial: Hur du sminkar dramatiska ögonbryn!

Inlägget innehåller pressprover.
Inlägget innehåller affilitelänkar.
Läs mer under PR och Policy.

Dramatiska bryn. Hur snyggt är inte det? I det här inlägget visar jag steg för steg hur jag brukar sminka mina ögonbryn då jag vill få dem att se rejäla ut!

Tänk på att alla sminkar sina ögonbryn efter olika förutsättningar och preferenser- och det finns otaligt många sätt att måla ögonbrynen på. Inga sätt är fel. I den här guiden visar jag helt enkelt vad som fungerar för mig!

 

Jag har använt

pressbilder

 


Före och efter

 

I den här guiden använde jag alltså två olika färger på ögonbrynspomaden. Detta är absolut inget måste, men då jag sitter på flera färger tycker jag att det är fint att blanda. Jag använder den mörkaste färgen för att fylla i den yttre delen av brynet, och den ljusaste färgen för att måla inre delen av brynet.

 Steg 1

Jag tycker om att lägga foundation och puder innan jag målar brynen med pomaden. Detta för att jag anser att pomaden fäster bättre på en pudrad yta. Jag brukar också borsta igenom ögonbrynen lite lätt för att få bort eventuella rester av foundation och puder från stråna.


Steg 2

Jag börjar med att fylla i den nedre kanten av brynet med den ljusa pomaden. Jag följer brynens naturliga form.


Steg 3

Jag fortsätter fylla i den yttre kanten på brynet med den mörka pomaden. Som ni ser har jag inte lika mycket strån på yttre delen av brynet- så jag målar helt enkelt lite längre ut än mina strån når. Här följer jag alltså inte formen på brynet.

En tumregel jag brukar använda mig av, är att början och slutet på ögonbrynen ska vara i ungefär samma höjd.


Steg 4

Nu börjar det roliga! Jag använder en liten mängd ögonbrynspomad och målar små korta streck i samma riktning som håret skulle ha växt- om jag hade haft strån där. Jag jobbar i små, små rörelser.

Som ni ser har jag även gjort en liten markering på ovansidan av ögonbrynet för att få en tumregel om hur högt upp jag ska måla de små strecken.


Jag fortsätter måla små små streck tills jag börjar känna mig nöjd. Ett tips är att lägga ned penseln lite då och då- och kolla på ögonbrynet i spegeln. Applicera lite i taget.


Steg 5

Jag jobbar på samma sätt på insidan av brynet, fast med den ljusare pomaden. Små, metodiska små streck i samma riktning som hårstråna växer.


Steg 6

För att inte strecken ska se så skarpa ut använder jag spoolie-borsten och borstar igenom brynen, som för att sudda ut strecken en aning. Jag applicerar fler små streck eftersom, och borstar lite emellanåt.


Steg 7

 

Då jag gillar att brynen är skarpa nedtill brukar jag applicera lite concealer under ögonbrynet för att skarpa till den undre delen ännu mer. Detta kan även rädda upp små misstag om du skulle ha slint lite med borsten.


Steg 8

Och för the final touch använder jag en färgad bryngele med fibrer. Detta för att få mina strån att bli ännu mer framträdande. En färgad bryngele med fibrer ger ögonbrynen extra textur och volym- samtidigt som en kan buska till dem en aning.


Klart!

Och här har vi det slutgiltiga resultatet! Dramatiska bryn med skarp kant nedtill, och diffusare kant upptill- tack vare att jag jobbat i små små streck.Jag hoppas att du gillade inlägget. Samtliga produkter jag använt i inlägget finns att klicka hem på Kicks.se!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *