Hej alla fina! Jag har dragit mig ett tag för att berätta en sak för er, men här kommer det. Ni kanske märkt att det inte vart så mycket uppdatering här på bloggen, och det har sina orsaker. Jag är just nu sjukskriven för utmattning- jag har sedan länge inte känt att jag haft varken tid eller energi att lägga ned på min kära blogg, trots att jag verkligen älskar det! Jag har lärt mig att det är viktigt att lyssna på kroppens signaler, och trots att jag känner mig dum att jag inte lyssnade tidigare- är jag glad att jag drog i handbromsen i någorlunda god tid. Jag har sagt upp mig från mitt jobb som butikschef i skönhetsbutiken där jag jobbat, och även som lärare på makeupartist-utbildningen. Jag kommer istället att börja studera, och det känns väldigt rätt just nu.

 

Jag har kommit till insikten att man inte behöver ha så bråttom jämt. Allt får ta sin tid. Och jag tror att det är viktigt att vi unga tjejer och killar påminner oss själva om det då och då. Att det är okej att ta pauser, att det är okej att tacka nej. Man kan ha en karriär ändå! Men det är klart, i vissa branscher- som nu till exempel skönhetsbranschen, blir man glad för allt jobb man får! Världen fullkomligt sprutar ut makeup-artister, och det finns ju inte så många jobb inom yrket. Så det är klart att man måste kämpa som FAN för att uppnå någon karriär. Har ni sett filmen ”Yes Man?” Haha det känns som att man förvandlas till honom (man tackar JA till precis allt), och visserligen är det en underbar grej i sig, att inte vara rädd för att jobba- men det är viktigt att må bra också. Jag har alltid velat ha en bra karriär, där man får bära kavaj på jobbet och helt enkelt göra det man älskar- vilket jag har fått göra i två års tid.

 

Men nu har min inre Yes Man satt krokben för sig själv, och det resulterade i att hela jag föll. Det kan såklart ta ett tag att komma upp igen, men uppåt ska jag. Jag är bara 24 år gammal, jag har hela livet på mig att skaffa karriär. Just nu ska jag läsa lite olika kurser, skrapa på ytan på lite olika utbildningsområden jag är intresserade av- för att sedan kanske utbilda mig. Jag har massor med planer! Journalistik och författarskap är två drömyrken jag haft sen barnsben, och jag har även pratat om att utbilda mig till krimonolog i huuuur många år som helst! Möjligheterna är oändliga. Jag kommer att fortsätta med bloggen, och kommer även att frilansa som makeup-artist när jag känner mig redo för det.

 

Så med det sagt, kom ihåg att lyssna på era kroppar. Vårda den, älska den- man får bara en.

 

Peace!

4 Replies to “–”

  1. Så otroligt tråkigt att inte få vara din elev, men dra mig baklänges vad bra för dig <3 Så himla bra att du lyssnar på dig själv och gör det du vill göra. You go girl!!! <3

  2. Vad tråkigt att du inte blir kvar i butiken men vad kul att du provar något annat som känns bra, när en dörr stängs öppnas ett fönster!

  3. Jag har inte sett det här förrän nu.. Du gör helt rätt Nicolina, man ska alltid lyssna på kroppen.

    Hoppas du mår bättre, och glöm inte att du är bäst! Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.