Fråga makeupartisten: varför blir min contour fläckig?

Inlägget innehåller affilitelänkar.
Läs mer under PR och Policy.

 

För ett par dagar sedan fick jag en fråga från Elina som undrade varför hennes contour ofta blir fläckig och ojämn. Jag har två olika teorier på varför detta problem uppstår!

 

Tips 1: Rengör dina borstar!

Det finns många anledningar till att rengöra sina borstar regelbundet. Självklart är det viktigt av hygieniska skäl, men det påverkar också resultatet. En borste som är i stort behov av en tvätt ger sällan ett jämnt och fint resultat, så börja med att rengöra dina borstar!

LYKO Cleaning Soap, 49 :-

Tips 2: Pudra ansiktet!

Om du använder en puderskugga för att skugga ansiktet bör du alltid pudra ansiktet först! Huden ofta lite ojämn i sin fuktfördelning- till exempel kan du vara mer oljig på vissa partier i ansiktet, och mer torr på andra partier. En pudrig produkt har tendens att fästa bättre där huden är lite oljigare- och fästa sämre över de torrare partierna. Men om du lägger ett puder över ansiktet innan du går på med din shading- blir ansiktet lika ”torrt” överallt. Därmed kommer din shading att se jämnare ut.

Isadora Transparent Matt Fixing Powder, 129 :-

 

”FRÅGA MAKEUPARTISTEN” ÄR EN KATEGORI HÄR PÅ BLOGGEN DÄR FRÅGOR FRÅN MINA LÄSARE BLIR BESVARADE I UTFÖRLIGARE INLÄGG. HAR DU EN FRÅGA DU SKULLE VILJA STÄLLA? MAILA MIG PÅ NICOLINA@MAKEUPARTISTEN.SE!

 

One Reply to “Fråga makeupartisten: varför blir min contour fläckig?”

  1. Hej! Jag undrar varför mitt smink ”far bort/blir fläckigt” under dagen i skolan. Har inte en torr och inte en oljig huvud, utan mitt emellan. Det är mest i pannan och kinderna det blir fläckigt efter att jag har applicerat contour och foundation. Har även en primer som jag köpte för att förhoppningsvis fixa till så att de håller men nej de hjälpte inte heller. Har du något tips så skulle jag uppskatta det! Tacksam för svar, vill inte att det ska vara såhär varje dag. Produkterna jag använder i ansiktet (Nyx Higlighter & Contour PRO palette) (maybelline dream urban cover foundation) (L.A girl PRO matter) dessa använder jag som bas, och maybelline facestudio primer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.