SVAR till frågor om utbildningen.

Jag tar emot frågor om Makeupartist-utbildningen på skolan Gloss Academy i Umeå. (Samma utbildning som jag går).

Fråga 1: Kan man va nybörjare? Eller alltså jag kan inte så mkt, men jag vill. Går det iaf?
Jag skulle absolut säga att man kan gå kursen som nybörjare. Dock bör du vara ivrig att lära dig och tycka att det är riktigt roligt. För det ÄR mycket att lära sig, men ger man det tid och energi så går det HUR bra som helst.

Fråga2:
1.Vad ska du göra efter avslutad utbildning?
2. Tror du att deras andra billigare utbildning är bättre att satsa på om man ganska nyligt funnit intresse för make up?
3. Vet du om man blir diplomerad MUA (fast med mindre kunskap) av den andra?
4. Skulle det vara värt att gå utbildningen om man inte tänkt sig så stor karriär utan mer för en ”kul grej” för att kunna jobba i butik som säljare och make up artist kanske vid sidan av ett annat jobb? (Tycker det är jättekul med smink med blir lite skrämd av att det verkar som man måste ha sånt brinnande intresse och passion för smink för att utbilda sig och att det verkar som att alla redan kan så himla mycket innan..)
5. Vem skulle du personligen rekommendera att gå den?
Hoppas du orkar svara på allt och du får gärna skriva lite mer om mua-utbildningen osv:)

1. Jag kommer att jobba deltid på Gloss Cosmetics butik i Umeå. Längre än så har jag faktiskt inte kommit. Jag ska söka något fler jobb vid sidan om då det är väldigt svårt att få en heltidstjänst på ett och samma ställe som makeup-artist. Jag har även planer på att frilansa.
2/3. Jag är osäker på vad du menar för typ av utbildning. Jag får anta att du menar typ en makeup-kurs där du lär dig grunderna inom makeup utan att bli makeup-artist. Det kan man absolut göra om man tycker att det är en skojjig grej, men det kommer inte kunna mäta sig med en utbildning som makeupartist. Om du är osäker på vad du vill göra så skulle jag tipsa om att ta kontakt med skolan och be om att få komma dit och hälsa på någon dag! Kolla in lokalen, snacka med läraren och ställ dina frågor. Det kommer garanterat ge dig mer klarhet!
4. Då det ÄR väldigt svårt att försörja sig som makeupartist med ett enda arbete tycker jag det låter som en väldigt bra idé att jobba i t.ex butik samtidigt som något annat. En kul grej är det verkligen, men ett brinnande intresse för industrin behöver inte betyda någonting negativt, som att man har tänkt jobba ihjäl sig på vägen! Någon sorts passion behövs absolut, men jag tycker absolut inte att du ska bli skrämd av de som kan mycket innan kursen ens börjat. En kurs går man ju FÖR att lära sig, inte för att visa vad man redan kan.
5. Jag skulle rekommendera kursen till i princip alla som har något form av makeup-intresse, varesej man har visioner att jobba som frilansmakeupartist, i butik, vid modevisningar eller teatrar. För på utbildningen får man inte bara lära sig att skapa snygga kreativa makeuper, utan man får också lära sig mycket om industrin- vad som förväntas av dig på olika arbetsplatser, och vad din ”rol” på olika arbetsplatser kan vara. Man får den kompletta förberedningen med andra ord.

Fråga 3. Vad kostar den och hur länge är den?
Kursen är totalt 400 timmar utspritt på 16 veckor. Kursen kostar 55 000 kronor.
Det ÄR såklart mycket pengar, men om man jämför med andra skolor är den faktiskt väldigt billig. Jag hade planerat att utbilda mig på en skola i södra Sverige som tog 40 000 kronor för endast 200 timmar, alltså endast halva gloss utbidlning.

Fråga 4. Vem är läraren?
Jag kopierar texten direkt från Gloss Academys hemsida:
”Marielle Isaksson är vid 24 års ålder redan en framstående Makeupartist och Entreprenör. Vid 19 år flyttade Marielle till London, och där jobbade hon för stora företag och varuhus såsom: Harrods, Harvey Nichols, Smashbox, New CID Cosmetics, Guerlain, Selfridges och Elite Model Management. Hon har jobbat med musikvideos, shower, modevisningar och fotograferingar på heltid sedan hennes karriär startade. I Oktober 2013 startade Marielle sin egen Makeup butik GLOSS, som är baserad i Umeå. Marielle är utbildad vid skolor såsom; Makeup Institute Stockholm,Smashbox Intense London, Illamasqua Makeup School London, Makeup Forever Paris, Apropo Makeup Academy Rumänien.”

Det som inte står i texten ovan är att Marielle även har utvecklat sitt aldelles egna sminkmärke, Gloss Cosmetics.Marielle tog även silvermedalj i SM för ca 1 månad sedan. Och för att bli lite mer personlig; Jag avgudar Marielle. Hon är en fantastisk lärare, rättvis och pedagogisk. Hon är den perfekta läraren, hon är snäll och uppmuntrande- men är inte det minsta rädd för att ge konstruktiv kritik, allt för att vi elever ska få den bästa möjliga utbildningen.

Jag tänkte också säga att jag är till hundratio procent nöjd med min utbildning. Och detta är jag såklart ärlig med, det är ingenting jag skulle säga om jag inte menade det.

Följ skolan på instagram: @gloss_academy och kika in hashtaggen #glossacademy där vi delar med oss med vad vi gör.
Skolan har även en hemsida där du kan läsa mer om utbildningen samt kika in kursplanen. Klicka HÄR för att komma till hemsidan.

Frågor

Hoppas ni fick svar på era frågor. Om inte- fråga mera! :*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *