Palina var först på kosmetikamarknaden med Upsalite

Inlägget innehåller pressprover
Inlägget innehåller affilitelänkar*
Läs mer under Pr och Policy

I höstas lanserade märket Palina produkten Prowder, den första kosmetiska produkten med Upsalite på den globala marknaden. Hur håller den nya superingrediensen i ett puder?

Palina Prowder

Jag må vara sist på bollen att skriva om det här pudret, men bättre sent än aldrig! För dig som inte har koll är det alltså ett transparent ansiktspuder som ska ge matt, jämnt resultat. Det speciella med pudret är att det till 70 % består av Upsalite.

De flesta nedmattade ansiktspuder på marknaden brukar innehålla en stor del talk då ingrediensen suger upp hudens sebum. Men ofta upplevs talkpuder ge huden en torr yta som framhäver de små linjerna som finns i ansiktet. Här ska alltså Upsalite vara en ersättare!

Efter att ha googlat runt lite om Upsalite kan jag berätta att det är ett material som upptäcktes av en slump i ett laboratorium i Uppsala.

Citerat från Ny Teknik:

Det var i slutet av 2011 som forskare glömde kvar ett experiment i ett reaktorkärl, som fick stå orört över helgen. När de kom tillbaka på måndagen hade en gulvit gel bildats i kärlet. Det hade blivit ett icke-kristallint, vattenfritt magnesiumkarbonat, som var extremt poröst och kunde suga upp fukt även vid väldigt låga luftfuktigheter. Materialet skulle senare få namnet upsalite och bli en världssensation.

 

Palina Prowder

Upsalite är alltså väldigt poröst och har en unik uppsugningsförmåga. Och det märks. 

Jag är galet förtjust i pudret, och tycker verkligen att det håller vad det lovar. Ingen större mängd behövs för att huden ska bli matt, och jag anser att huden håller sig matt bra mycket längre än med ett traditionellt talkpuder. Jag uppfattar inte huden som speciellt ”pudrig” efter användning, och anser inte heller att produkten lägger sig i fina linjer.

Pudret sägs ska passa på alla hudtoner, men det kan jag dessvärre inte säga någonting om, då jag aldrig använt produkten på någon annan än mig själv. 

Palina Prowder
Något jag gillar med förpackningen är att det finns ett ”lock” under locket! Perfekt för oss spillisar.

 

Det känns faktiskt jättekul att det blev en sådan hit med det här pudret, speciellt eftersom Palinas pressade puder Skin Perfecting Veil* varit min stora favorit. Vilken som är min favorit är svår att säga. Prowder vinner vad gäller matt, hållbar finish, och Skin Perfecting Veil vinner vad gäller utjämnande effekt. Jag säger då det, Palina kan puder!

 

Du hittar Prowder på bland annat lyko.se* där en förpackning om 10 g blir din för 449 :-

One Reply to “Palina var först på kosmetikamarknaden med Upsalite”

  1. Hej. Såg ditt inlägg från 2017 om fransförlängning och du skrev att det limmet ska man ha till singel fransar. Jag har volym fransar och gör på salong, men jag tycker det börjar bli väldigt dyrt. Så jag tänkte om du vet någon bra sida/affär jag kan köpa lim och fransar som inte är allt för dyrt. Sen förstår jag att det inte är jätte billigt, men det blir ju billigare i längden om jag gör hemma:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.