ELF-borstar till ögon och läppar.

I mitt förra inlägg skriver jag om några ansikts-borstar. Och här kommer några ögonborstar!

Många jag stöter på frågar mig vad jag tycker om märket ELF. Och jag älskar elf, det gör jag! Men det betyder såklart inte att jag tycker att alla produkter är felfria. Så jag tänkte recensera lite utav produkterna jag har provat i olika kategorier, och vi börjar med ansiktsborstar.

 
För er som inte vet vad elf är:

ELF, en förkortning av eyes lips face, är ett kosmetikmärke från Storbritannien som är känt för att vara så förbaskat billigt. Till en början så höll jag mig faktiskt från att beställa därifrån då jag tyckte att det lät lite för bra för att vara sant. Men hur är det så billigt då? De fokuserar på onlinehandel så att man slipper betala för att de ska mellanhandla i fysiska butiker. De lägger också väldigt lite pengar på förpackningarna, det är ju trots allt produkten man vill åt- inte förpackningen. Alla produkter är godkända av EU och ELF gör inga djurtester. Har du funderat på att slå till? GÖR DET. Frakten kostar 41 kronor och det tillkommer ingen tull. ELF har tre olika serier; essentials (den billigaste), studio (lite dyrare ”professionell” makeup), minerals (mineralserien).


allover_eyeshadow_brush_52e8c5ade087c37953c09bce

All-Over Eyeshadow Brush finns i mineralserien. Den här hårda penseln har faktiskt inte blivit någon favorit för mig. Det är absolut inget fel på kvaliten, det är fina hår som inte fäller, men jag tycker det är för många! Jag tycker penseln är på tok för hård med tanke på att det är en ”allover” borste. Dessutom äter den produkt så det står härliga till. Jag försökte använda den här penseln till lösskuggor, men ack. Nej, jag tycker inte alls att borsten är någon hit, men kanske någon annan gör det? Smaksak.

1,5/5 poäng, ca 45 kronor.

 blending_eye_brush_52e8c5ade087c379abe69e5c
Blending eye brush kommer ifrån essentials-serien. Det är en rund ganska fluffig pensel som jag helt enkelt använder för att sota ut skuggor med. Den är aningen mindre och aningen hårdare än MAC 217 som annars är min favorit. Och faktiskt, ibland till en fördel. Det finns ändamål som den här penseln klarar som inte den liknande MAC-borsten klarar(och tvärtom såklart), just för att den är helt rund och lite hårdare, medans MAC-borsten är lite mer oval. Jag har beställt hem flera stycken av denna, och jag tycker att kvalitén är bra. Absolut inte i samma klass som MAC, men då kan du handla 13 stycken av detta exemplar för samma pris som MAC 217.
5/5 poäng (med tanke på priset) 16 kronor.


contour_brush_52e8c5aee087c378e0688d67
Contour brush kommer ifrån studio-serien. Det är också en rund pensel, denna lite hårdare än blending brush. Jag hade svårt att hitta användning för den här penseln till en början, tills då att jag behövde sudda ut krämigare produkter på ögonlocket. Till exempel om man använder en eyeliner eller NYX jumbo eye pencil’s som bas. Då är den här penseln exakt lagom hård och perfekt storlek. Den fungerar även utmärkt som concealerborste. Jag har nog snart haft den här penseln i två år, och så vitt jag vet har den inte fällt ett enda av sina mjuka strån.
4/5 poäng, ca 38 kronor.


eye_crease_brush_52e8c5aee087c379abe69e5e
Eye Crease Brush kommer ifrån essentials-serien. Den är väldigt lik blending brush, bara att den är mindre. Den heter alltså crease-brush, men jag brukar snarare använda den för att sota under ögat. Kvalitén är det inget som helst fel på denna borste heller, men jag har istället en synpunkt på formen. De har redan en pensel i EXAKT samma form, jag skulle vilja ha den här lite mer spetsig! (Typ som MAC 219, googla om ni inte vet hur den ser ut). Den är absolut värd att köpa, men den är ingenting jag skulle sakna om jag inte hade den.
3/5 poäng, 16 kronor.


eye_shadow_brush_52e8c5af2a6b22173068bdfc
Eye Shadow Brush kommer också från essentials-serien. Och här ladies and gentlemen är min absoluta favorit av ELF’s borstar. Jag äger flera st av den här sorten, jag använder de varje gång jag använder ögonskugga. Penseln är platt, bred och mjuk. Stråna är så väl placerade att den fångar upp ordentligt med pigment, den är i perfekt storlek och form, och lagom mjuk till att både pressa på en ensam skugga över ögonlocket- som att sota flera skuggor in i varandra. Jag använder alltså den här penseln till övergångar mellan olika skuggor, men inte för att sota ut en ensam skugga med i globlinjen, där vill jag använda en rund borste. Men åh, den här är fantastisk. Och som jag tidigare skrev har jag beställt hem totalt… kanske fem st av denna, och EN av dessa penslar löste hår som bara den. Jag bara ryckte på axlarna och slängde den i soptunnan och tänkte inte mer på det. Hade jag skrivit till ELF hade de garanterat skickat mig en ny, men eftersom jag beställde flera så brydde jag mig inte. Och priset, hallelujah.
5/5 poäng, 16 kronor. (!!!!)


lip_brush_52e8c5af88e59dbfd7925e7f
Denna lip brush kommer ifrån mineral-serien. En läpp-pensel tycker jag absolut inte är onödig som vissa säger. Istället för att applicera stiftet direkt på munnen så kan man alltså använda en läppensel för att få mer kontroll över exakt vart läppstiftet hamnar, och få det att sitta mycket mycket bättre. Med en pensel jobbar man in färgen mer i läppen och den sitter betydligt längre. Sen är det såklart mycker mer hygieniskt att använda sminkpenslar om man ska sminka andra med sina läppstift/läppglans. Med det vill jag säga; en läppensel borde finnas i alla läppstiftanvändares sminklådor. Men inte den här. Den här penseln är så förbaskat dryg på alla sätt och vis. För det första är den aldelles för spetsig, för den andra är den adelles för hård, och för det tredje är de kortaste stråna för långa. Nej av denna pensel är jag inget fan. Den gör det jag hatar mest med dåliga läppenslar: det blir randigt när man målar med glossiga läppstift.
1/5 poäng, ca 45 kronor.


small_smudge_brush_52e8c5afe087c378e490539c
Small Smudge Brush kommer ifrån studio-serien. Det här är den minsta borste jag äger, måste typ vara den minsta borsten som finns! Smudge Brush skulle jag nog inte ha kallat den, då jag inte tycker att den passar till att smudga/sota någonting. Dock är den så väldigt pytteliten att den blir riktigt användbar. Om man vill ha en finlirar-borste är den här absolut värd att köpa. Jag brukar använda den för att lägga high tech lighter under ögat, lägga ögonskugga i ögonvrån eller till och med att lägga läppstiftskonturerna med. En riktigt användbar pensel vill säga, men för ändamålet; att sota… nja.
3,5/5 poäng, ca 38 kronor.


smudge_brush_52e8c5b088e59d01e0f91edb
Smudge Brush kommer ifrån essentials-serien. Den är väldigt lik favoriten eyeshadow brush från samma serie, men den har mycket kortare strån och är inte fullt så bred. Här har vi den perfekta penseln att lägga ögonskugga under ögonen med, såsom att sudda ut en eyeliner. Kort och gott, en perfekt underögat-pensel.
4,5/5 poäng, 16 kronor.
 


ELF-produkter beställer du ifrån www.eyeslipsface.co.uk.

Ingen tull, 41 kronor frakt.
Vid beställning behöver du bara tänka på att ändra ifrån UK till EU.
och psssst, idag har de 40 % rabatt på alla produkter! skynda fynda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.