Bästa ansiktsprimern?

Jag vet att jag har tjatat otaliga gånger om ögonskuggsprimer, men glöm inte primer till ansiktet! Jag använder inte primer till vardags, helt enkelt eftersom jag inte använder så mycket smink till vardags. Men då jag tillexempel ska ut och dansa, eller då jag vet att jag kommer på språng en hel dag och inte hinna ”piffa” till mig så mycket under dagen använder jag ansiktsprimer.

Jag äger 5 stycken olika primers. Benefit – the pore professional, IsaDora- undercover face primer, Sephora – Smoothing Primer, Loreal – Nude Magique blur cream, Youngblood – Mineral Primer.

Att en primer fungerar bra för mig behöver såklart inte betyda att den gör detsamma för dig- då det finns många olika hudtyper och krav på primers att ta hänsyn till. Med det sagt; min favorit är utan tvekan Youngbloods mineral primer. Huden blir silkeslen, den förminskar porerna, jämnar ut hela hudtonen och gör så att foundationen sitter betydligt bättre. Enligt mig, de bästa primern- trots att priset svider lite. 560 kronor för 30 milliliter, ouch- visst. Det är mycket. Men du får rikligt med produkt (30 milliliter räcker LÄNGE!!!) och så gör ju produkten underverk. Känner du inte för att punga ut så mycket pengar för en primer så tycker jag att Sephoras Smoothing primer är väldigt lik youngbloodprimern. Jag har inte stenkoll på vad jag betalade för den, men det var ca 120 kronor för 15 milliliter. Prisskillnad, visst? 😉

Benefits pore professional jobbar bra med att förminska porer, men den har också ett litet svidande pris. 290 kronor för 22 milliliter och… mja, jag fick ingen ”WOW” effekt av denna trots att jag har läst många som fått det. Dessutom är den väldigt parfymerad, vilket jag inte är jätteförtjust i. En likvärdig produkt till benefits primer är Loreals blur cream. Med ett oslagbart pris på 169 kronor för 25 milliliter har den blivit en av mina favoriter. Jag tycker inte alls att den fungerar lika bra som Sephoras och Youngbloods, men den är mycket användbar- och billig.

img_0202_copy_53837e6f9606ee7ba53591b9

Youngbloods mineral primer kammar hem en förstaplats hos mig. Sephoras primer kniper andraplatsen, därefter Loreals Blur Cream, Benefits pore professional- och sist hamnade IsaDoras undercover face primer som glömdes bort någonstans där i mitten. Den ger mig absolut ingen ”wow” effekt. Snarare ingen effekt alls. Huden blir len- visst, men jag ser ingen skillnad på hållbarhet eller utjämnandet av hudtonen.

Oooooch så avslutar jag med några primertips.

1. Använd LITE! Du behöver bara den minsta lilla gnuttan primer, annars kommer du får motsatta resultat- foundationen kommer att rinna av.

2. Applicera bara i problemområdena. Om du har köpt en fin primer för fina pengar är det ingen idé att lägga den över hela ansiktet om du absolut inte behöver det. Jag nöjer mig med att lägga primer i T-zonen där jag brukar svettas, över mina synliga porer under ögonen och där man kan svettas lite, t.ex näsvingarna och hakan.

3. Ta din tid!!! Använd som sagt dagcreme innan primern, och låt krämen då dras in ordentligt av huden! Vänta ca 10 minuter mellan ansiktskräm och primer, och lika länge mellan primer och fondation. (Väntandet är alltså inget NÖDVÄNDIGT, men ett använtbart tips för att det ska fungera bättre).

2 Replies to “Bästa ansiktsprimern?”

    1. Tack snälla för tipset! Efter inlägget fick jag höra ”men, vad ska du med fem primers till?!” haha så jag har bestämt mig för att använda upp de jag har innan jag köper någon nu. Men jag har faktiskt sparat länken, jag blev riktigt sugen på dendär!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *