Mandelolja

apl_mandelolja_538dab3fe087c301f56bfb9b

Om man bara fick använda en endaste skönhetsprodukt (räknar inte med smink), vad skulle ni välja då?

Makeupborttagning? Något vårdande för läpparna? Hudkräm? Rengöring? Hårolja? Ögoncreme?
Why bother när allt finns i en endaste produkt. Just det, jag har fallit pladask för att använda kallpressad mandelolja till typ… allt. Det fungerar till ALLT.

Jag köpte oljan till en början för att använda som stärkande på naglarna. Jag droppade det över mina naglar och masserade in oljan i nageln och nagelbanden. Det stärkte mina naglar helt otroligt mycket. Därefter började jag använda den som hårolja ibland. Håret blir glansigt, mjukt och fint. Och efter att jag provade lägga oljan i ansiktet under natten. Man oh maaaaan, min hy vart så mycket bättre! De flesta finnar försvann, huden vart mjukare och jämnare. Jag brukar även lägga oljan över läpparna för att vakna upp till mjukare läppar.Jag vet att många är rädda för att lägga olja i ansiktet, efter som att det är just OLJA. Jag själv har blandhy, jag är delvis snustorr och delvis oljig och fet. Och trots att jag lägger ett generöst lager olja på kvällen- finns det inte ett spår av oljan i ansiktet på morgonen. Den har börjat ersätta min makeupborttagning också. Jag ska inte säga att den fungerar BÄTTRE än min nuvarande, men den fungerar lika bra. Oljan löser upp all makeup och tar bort allt.

Varför mandelolja?
Hur många hudkrämer kan säga att det har en så kort innehållsförteckning? Oljan jag visar upp på bilden har en ingrediens; kallpressad olja från mandel. Inga tillsatser, inga parabener, ingen parfym eller annat som huden verkligen inte behöver. Ren och skär näring faktiskt. Det kan inte bli naturligare än så.

Olika hälsosamma fettsyror finns det gott om i mandelolja, omega-3 och omega-6 bidrar till att återfukta huden genom att faktiskt stärka hudcellerna. Oljan innehåller också kalium och magnesium -mineraler som hjälper dig få en lenare hud.

Många anti-aging cremer skryter med sina innehåll av vitamin E, som mandelolja innehåller stora mängder utav.
Halsosidorna.se skriver tillexempel; ”E-vitamin är bra för huden, gör huden elastisk och förebygger bl.a. rynkor och skyddar huden mot solens UV-strålar.”

Som ni märker har jag fallit pladask för Mandelolja, jag hoppas att ni gör det också! Jag köpte min mandelolja från apl på mitt apotek. De brukar dock inte alltid stå framme, oftast förvarar dem bakom disken. Så fråga efter kallpressad mandelolja och njut av resultaten! 🙂 (Kostar mellan 45-55 kronor för 100 milliliter, som räcker en EVIGHET)

One Reply to “Mandelolja”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *