Face Atelier Ultra Foundation

Fae Ateliers Ultra Foundation är en foundation jag aldrig kommer släppa taget om. Jag fick prova den första dagen på min makeup-artist utbildning och blev helt FRÄLST. Jag minns vad jag sa i slutet av dagen. ”Jag som trodde att jag visste vad en bra foundation var…”

Haha helt sinnes! Ibland förstår jag inte hur allt går ihop. Till exempel förstår jag inte hur en fulltäckande foundation ändå kan se så naturlig ut?! Då jag tänkte på en fullt täckande foundation föreställde jag mig en tjock kakig smet man kletade över alla förhoppningar om att någonsin se någorlunda naturlig ut. Dessa fördomar vart som bortblåsta då jag fick prova den här. Jag som ändå har en del ojämnheter i hyn såsom rodnader och acne, känner inte att jag behöver använda någon concealer till den här foundationen. Så pass bra tycker jag att den täcker. Och på något konstigt sätt känns den ändå lätt på huden. MINDFUCK!

Face Ateliers Ultra Foundation är silikonbaserad, något som jag tycker tillför många plus. Silikonmolekylen är större än vad människans porer är, så istället för att gå ner och täppa igen porer och lägga sig i fina linjer lägger sig foundationen som en ”andra hud” och bara ser snygg ut! Denna foundation är också helt ULTIMAT för de med torr hy. Silikonbasen kapslar in fukten i huden och låter den inte försvinna ur huden, något som vanligtvis händer så fort man öppnar ett fönster här i Norrland med sin kalla torra luft.

Foundationen är känd för mycket som jag redan hunnit ta upp, men jag måste också punktera att den är känd för att SITTA då jag vet att många tycker det är otroligt viktigt. Jag har läst och hört till höger och vänster att detta är en foundation som används av t.ex Madonna- just för att den sitter så bra då hon står på scenen och svettas och dansar som bara Madonna gör. Jag som blir blankast i världen brukar pudra på foundationen några gånger under dagen, något jag helt enkelt känner att jag vill göra oavsett foundation.

Om man bestämmer sig för att fynda denna foundation rekommenderar jag såklart Face Ateliers Ultra pressed powder till, då det också är silokonbaserat. Kakar man på med ett annat dåligt puder så kan den vackra ytan av foundation gömmas under pudret och inte se lika vackert ut.

Face Atelier

Face Atelier Ultra Foundation finns att köpa på Gloss Comsmetics i Utopiagallerian i Umeå eller på www.glossofsweden.com. Den kostar 379 kronor flaskan.

2 Replies to “Face Atelier Ultra Foundation”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *