Fransförlängning hemma – så här gör du! Steg för steg guide.

*Inlägget innehåller adlinks/affilitelänkar*
Läs mer under PR och Policy

Innan vi kör igång med detta inlägg vill jag bara kommentera att jag inte är någon utbildad fransstylist. Men, jag är väldigt nyfiken av mig- och därför ville jag helt enkelt gotta ned mig i hur detta fungerar för hemmabruk. Jag råkar även vara duktig med småpill, jag har utmärkt tålamod och är supernoga med hygienen. Så innan du börjar experimentera med fransförlängningar hemma är detta något du bör fråga dig själv- Kommer du att vara noggrann? Kommer du ge det tid? Kommer du vara konsekvent med rengöring? Är svaren NEJ- gå till en diplomerad fransstylist på en salong och låt dem fixa det åt dig. Om du endast vill ha resultatet en kortare stund, köp individuella lösögonfransar och DUO-eyelash glue, ett lim som säkrar att fransarna sitter superbra- men ett lim som du inte ska sova i. Alltså tar du bort fransarna då du ska gå och lägga dig.

Men om du, som jag, känner att det är något som låter kul snarare än jobbigt- by all means! Jag tänkte visa er hur man kan fixa en fransförlängning hemma!

FÖREEFTER FRANSFÖRLÄNGNING

IMG_3862

För att göra fransförlängning hemma behöver du:

Pincetten använder jag för att fästa lösögonfransarna med. Det finns dem som gör detta med fingrarna, men jag tycker personligen att det känns klumpigt, och med pincetten får du bättre precision.

Lösögonfransarna måste vara individuella. Jag använder Ardells Mediumlånga Flares, då det helt enkelt var de jag hade hemma.

fransförlängning hemma

Ardell Lashfree är alltså borttagning för lösögonframslimmet för fransförlängning hemma. Det är SÅ viktigt att vara noggrann med borttagningen av fransarna. Jag har både läst och hört om dem som har pillat/slitit bort sina fransar- för att sedan sitta kvar med slitna ledsna naturliga fransar. Du MÅSTE ha en remover!!!

Ardell LashTite Adeshive är alltså limmet jag använder. Om du ska göra en fransförlängning hemma med detta lim, så gäller det endast för individuella lösögonfransar. Alltså inte hela rader. Det är verkligen jätteviktigt- eftersom limmet sitter som berget.

Jag använder också en nagelsax för att trimma de individuella fransarna. Jag återkommer mer om detta.

img_8713-copy


Gör så här!

Steg 1:

Rengör dina fransar med en oljefri remover. Jag använde ett micellarvatten, men vilken oljefri rengöring som helst går bra. Detta är för att oljan kan lösa upp limmet.

IMG_5768

Steg 2.

Se till att allt omkring dig är rent, gärna desinficerat. Alltså alla verktyg (som pincett och sax) och hela arbetsytan (där du kan komma att lägga ifrån dig dina verktyg). Och såklart- dina händer.

Steg 3.

Använd en bit folie, en steril kakelplatta (som du inte är rädd om!) eller liknande, och häll ut en liten mängd ögonfranslim. Jag väljer vanligt aliminiumfolie som jag återvinner efter proceduren!

IMG_5727

 

Steg 4.IMG_5742

Använd pincetten för att ta tag i en av de individuella lösögonfransarna och doppa änden i limmet. Se till att inte använda för mycket lim, då kommer det att klumpa ihop sig med dina egna fransar! Lite eller lagom är bäst.

Steg 5.

Du gör som du vill, men jag brukar börja med att applicera fransarna i yttersta ögonvrån då jag tycker att det är lättast. Placera fransen med lim på dina egna fransar, så nära fransroten som du bara kan. Fransen ska inte placeras på huden! Jag brukar hålla lösfransen stilla ett par sekunder innan jag släpper den med pincetten. Förhoppningsvis har lösögonfransen fastnat på dina fransar- och då är det bara att fortsätta!

IMG_5798

På bilden ovan har jag fäst tre ögonfransar.

 

IMG_5834aa

Här har jag hunnit fästa 6 st flares. Det är faktiskt jäkligt pilligt att sätta lösfransen på dina egna fransar- och inte på huden. Pilligt och viktigt- eftersom att limmet är så pass starkt och inte ska användas på huden. Nu såhär med en extrem närbild och en massa extra skärpa ser det ju helt galet ut, men i verkligheten blir det faktiskt tjusigt. Jag tycker dock att det blir en skillnad motför en professionell fransförlängning där de inte använder flares, utan alltså fäster en frans i taget. Men jag tycker att flares fungerar på mig då jag är försiktig och noggrann!  Ni kan också observera att den tredje fransen från yttre ögonvrån sitter lite konstigt. Sånt händer. Var FÖRSIKTIG och använd remover om du vill sätta om fransen. Det handlade bara om någon millimeter så jag lät den sitta.

Steg 6.

s

Du kan eventuellt behöva använda saxen om du vill frisera dina lösögonfransar innan du fäster dem. Alla ögon är olika, men jag brukar välja att göra dem aningen kortare ungefär vid Iris placering då jag tittar rakt fram. Men som sagt är alla ögon olika, därför får du känna efter när du väl sitter där du sitter.

Steg 7.

Kamma igenom alla fransar med en REN spoolie-borste. Eventuellt att du tvättar av en gammal mascaraborste ORDENTLIGT och använder den. När du borstar igenom dem ser du till att alla sitter som de ska.

Resultatet kommer också att förbättras drastiskt om du försiktigt böjer fransarna.
IMG_5905

Bilden ovan är INNAN jag har kammat och böjt fransarna. Jag tycker att det ser helt galet ut. Fransarna är platta och böjda på samma sätt och håller inte ihop med mina naturliga. Men vänta ni bara!

IMG_6009

Jag borstar igenom ögonfransarna med en spoolieborste ifrån Glossgods Cosmetics och böjer fransarna LÄTT med en ren fransböjare.
IMG_5975

Mitt färdiga resultat på fransförlängning hemma!

 

 

Vad en ska tänka på:

 • Utsätt inte fransarna för vatten det första dygnet. Om limmet får härda utan störningsmoment kommer fransarna sitta längre.
 • Var försiktig: Om du använder metoden ovan, alltså med flares (som är en knut med flera fransar på), tänk på att det kan slita på fransarna om du inte är försiktig. Jag vet att jag redan har lagt ut tio tusen varningar på sidan: jag vill för det första inte göra någon fransstylist pissed off + att jag inte vill att någon ska ta lätt på hygienen och skötseln för att känna att de har fått slitna fransar efter att ha provat göra en fransförlängning hemma.
 • Använd ingen olja kring ögonen. Olja kan lösa upp limmet, därför bör du se över vad du har för rengöring. Se också till att vara försiktig i duschen så att det inte rinner ned massa shampoo eller balsam på fransarna. Detta kan också lösa upp limmet om de innehåller oljor.
 • Borsta fransarna! Jag borstar igenom mina fransar med en ren spoolie-borste varje morgon och varje kväll.
 • Använd inte mascara. Helst inte, iallafall. Jag vet att det finns en del som gör detta ändå då det finns speciella mascaror för fransförlängning- men… nja, jag kan tycka att det är lite onödigt när man redan har långa svarta fransar. Jag skulle personligen rekommendera att bara måla mascara på de nedre fransarna- och då gärna med en mascara som är vattenlöslig så att du slipper kämpa för att få bort den.
 • Pilla inte på fransarna. Bara gudarna vet hur mycket skit vi har på våra fingertoppar, och dessa ska du undvika att vara och pilla med i ögonen egentligen vare sig du har en fransförlängning eller inte.
 • När du känner att du vill ta bort din fransförlängning- använd en REMOVER. pilla inte, dra inte.

Har du kompletterande frågor? Har du något att tillägga till inlägget?  Skriv en kommentar till inlägget eller maila mig på nicolina@beautyboulevard.se <3

 

KRAM!

35 Replies to “Fransförlängning hemma – så här gör du! Steg för steg guide.”

 1. Wow! <3 Jättebra inlägg som är tydligt med steg för steg och mycket imformation. Jag känner för att testa detta 🙂
  Men jag har några funderingar.
  1. Hur länge håller dem?
  2. Går det med enskilda fransar också eller blir det för svårt? Om det går, kan man klippa isär dessa eller ska man köpa några andra?

  1. Vad kul att du gillar inlägget Sofia! Jag ber om ursäkt att mitt svar har dröjt ett par dagar!
   1: Haha jag slår mig för pannan när jag läser din fråga- jag visste att det var något jag hade glömt skriva i inlägget!!!
   Ardell själva säger att limmet kommer göra så att fransarna håller i flera veckor, men det kan jag inte riktigt hålla med om. Jag har haft mina fransar i drygt en vecka nu – men då har jag tappat tre fransar på mitt högra öga. Jag tycker inte att det är någon större fara, utan sätter helt enkelt tillbaka dem ifall jag tappar dem! Jag tror att det är rätt individuellt hur länge de sitter: vilket det även är om en väljer att göra fransförlängning på salong. Jag försöker till exempel sova på rygg för att minska slitaget på fransarna, men det brukar ofta sluta med att jag rullar över på högersidan och somnar. Därav har jag tappat fransar på mitt högra öga. Men om du, som jag, är villig att underhålla fransarna lite då och då- och fästa de som trillar av, kan du räkna med att de håller någon/några veckor iallfall!

   2: Ardell själva säger att limmet ENDAST ska användas med singelfransar, och jag tycker absolut inte att man ska utmana rådet! När en fäster en hel rad så fästs ju bandet på huden närmast fransarna- men det här limmet ska som sagt inte röra huden. Det skulle säkert kunna gå att klippa sönder fransarna i småsmåsmåsmåsmåååååååå bitar så att de blir som singelfransar, men jag skulle hellre köpt flares!

   Jag hoppas du fick svar på dina frågor, annars är det bara att återkomma! Kram!

 2. Kan man använda det ”vanliga” limmet till dessa fransar? eller måste man ha det limmet som du har i beskrivningen nu?
  Vet inte riktigt om jag vågar använda detta lim eftersom det sitter så hårt fast haha..
  Hoppas du förstår min fråga!

  1. Hej Hannah! Om jag förstår rätt så kanske du menar franslim för hela fransrader (stirp lashes)? Som till exempel DUO Eyelash Adhesive?

   Isåfall: Det går jättebra! Om du använder ett sådant lim ska du dock ta bort dem i slutet av dagen då det inte är tänkt att de ska sitta över natten!

   Det finns supermånga lim på marknaden, men jag tycker det blå franslimmet från DUO är överlägset bäst!

   Om du väljer ett sådant lim behöver du inte vara orolig ÖVERHUVUDTAGET (om du inte skulle vara t.ex latexallergiker) att få limmet på huden. Du kan istället fästa fransarna PÅ huden precis längs fransraden. Det sliter mindre än att fästa dem på själva fransarna!

   Jag hoppas att du förstår vad jag menar! Annars är det bara att slänga in en till kommentar, eller ett mail!

   Hoppas jag kunde hjälpa till! Kram!

 3. Ett år senare men tyckte denna steg-för-steg anvisning var sååå bra! Hur gör/gjorde du när du duschar med fransarna? Fungerar det eller ramlar dem av? 🙂

  1. Åh vad roligt att du gillade inlägget! <3 Det betyder massor!
   Det fungerar jättebra att duscha med fransarna! Det du får passa dig för är att få olja på fransarna- då det kan lösa upp limmet! Så se över din sminkborttagning och ansiktsrengöring! (Jag brukar bara använda oljefritt micellarvatten på en bommullsrondell!)

 4. Jätte tydlig förklaring. Jag gjorde detta igår o det blev jätte fint. Men jag har ingen speciell remover och just nu är jag inre i Sverige och kan köpa en. Vet du om man kan göra på något annat sätt?<3

  1. Så roligt att du gillade inlägget och att resultatet blev bra! Olja är något som kan lösa upp limmet, så det kan vara värt att testa! Så länge du är försiktig och inte sliter i fransarna!

 5. Hej jag ska prova detta men jag färgar fransarna men jag behöver mascara också. Special mascara för fransar önskar jag. Var ska jag söka det?

  1. Hej Maj! Jag ber om ursäkt för mitt sena svar.

   Jag tror inte att du behöver någon mascara till fransarna, speciellt inte om du färgar dem! men om du skulle vilja använda det ändå skulle jag rekommendera dig att köpa en mascara på en salong där de gör fransförlängningar! Jag har provat att applicera pyyyyttelite mascara bara längst ut på fransarna- och då har jag använt flera olika ”vanliga” budgetmascaror.

   Hoppas du fick svar på din fråga, annars får du gärna återkomma! Kram

 6. Kan man använda smink när man har dessa fransar som foundation och puder? Om man inte kan ha smink nära fransar fungerar det att sminka sig vanligt bara att inte ha något på ögonlocken?

 7. Hej! Har du någonting under fransarna och blundar med ögat när du fäster fransen? Eller fäster du den rakt på bara med öppet öga?

  1. Hej Christin!
   Jag brukar sitta riiiktigt nära en spegel och luta huvudet lite bakåt så att ögat är halvt öppet. Sen placerar jag lösögonfransen längs fransroten PÅ mina egna fransar! Prova dig fram och se vad som känns bäst för dig! Men rent spontant tycker jag INTE att du ska ha stängda ögon, eftersom att det blir svårt att se vart fransen hamnar då! Lycka till!

 8. Hej! Jag tycker detta låter jättebra men jag har bara 2 frågor. Vet du vart man kan köpa detta kit och ska man tvätta fransarna även när de sitter på? Tack för dessa tips☺️

  1. Hej! Vad roligt att du gillade inlägget!
   Produkterna köps separat, och finns alltså (av någon konstig anledning) inte att köpa i ett kit. Du kan köpa limmet, fransarna och borttagningen på t.ex. Kicks.se!
   Och JA! Du bör absolut tvätta fransarna när de sitter på. Du bör dock inte använda en rengöring som innehåller olja, då detta kan lösa upp limmet. Jag brukar använda micellarvatten utan olja- det finns att köpa på t.ex. apoteket. Jag brukar först ta bort sminket med micellarvatten på en bommullspad, och därefter rengöra lite extra med micellarvatten på en tops.

   Lycka till!

 9. Hej!
  Jag undrar om man ska sätta fransen under eller över fransen? Vet att man inte ska sätta den på huden men ska man sätta den när man ”nästan blundar” eller när man lyfter upp fransarna och sätter de under?

  1. Hej Tindra! Jag sätter fransen från ovansidan, ovanpå den egna fransen. Istället för att nästan blunda brukar jag sitta suuuupernära en spegel och luta tillbaka huvudet litegrann, så att du inte behöver sluta ögat. Jag hoppas att du förstår hur jag menar!

   Kram!

 10. Hej! Har kört på den här tekniken nu 2 gånger men varje gång är det som att fransarna längst nere blir vita av limmet. Kan man blanda ut limmet med något så att det kanske blir svart så man inte ser limmet lika tydligt?

  1. Hej Emma! Problemet kan sitta i att du använder lite för mycket lim! Om du ändå vill att limmet ska vara svart skulle jag INTE mixtra med det genomskinliga limmet, utan istället införskaffa ett nytt. Det finns nämligen ett likadant lim från ardell som är svart! Detta kanske skulle vara något för dig?
   Lycka till!

 11. Har köpt kitet och ser fram emot att testa detta, men oroar mig för att mina naturliga fransar ska bli skadade/kortare. Har du fått något problem med det efter du har använt removern och tagit bort fransarna?
  tack !!

  1. Hej Anja! Jag har inte upplevt att mina naturliga fransar blivit skadade överhuvudtaget efter att ha använt kitet. Då ska jag tillägga att det inte är något jag gör jätteofta, utan bara någon gång då och då- samt att jag är suuuupernoggrann med applicering, rengöring och borttagning!

 12. Hej! Superbra inlägg verkligen!!
  Har själv gjort fransar på salong men orkar inte (och har inte råd) att gå och fylla på varannan vecka (tränar och svettas mycket så de åker av ganska snabbt på mig) så har beställt hem exakt dessa produkterna för att själv fylla på. Tror du det skulle gå att lägga på dem på lediga fransar även om man har fransförlägning? Är ”fransknytet) stort så att det syns? Fäste du knytet på individuella fransar eller tog du flera? De va ju verkligen jättefina och om limmet också funkar så skulle det ju vara både ekonomiskt och tidsmässigt bättre.

  1. Hej Karro! Vad kul att du gillade inlägget!
   Jag tänker att går jättebra att fylla i ”luckorna” mellan proffessionell fransförlängning. Däremot kanske fransstylisten inte alls gillar det, om hen ska fylla på och ta bort de eget ditsatta fransarna själv. Jag tycker inte att fransknytet syns, men det är nog väldigt individuellt- exempelvis beroende på dina egna fransars täthet och färg. En kan dock (jag har gjort det själv) försöka trimma ned fransknuten litegrann med en nagelsax!

 13. Gud vad duktig du är så detaljerad beskrivning toppen men håller dessa fransar i duschen? (Eller med rättare sagt limmet)

 14. Hej! Jag ska testa lösfransar för första gången och jag köpte precis som du visar på bilden Ardell medium. Jag ska dock bara h dom en kväll (nyår) och undrar om det finns något annat lim som du rekommenderar?
  Tack för den fantastiska steg-för-steg beskrivningen! Nu vågar jag ge mig på lösfransar hehe

  1. Hej Elizabet!
   Om du vara ska ha fransarna en kväll skulle jag satsa på DUO eyelash glue! Jag tycker det är det absolut bästa limmet om en bara ska ha fransarna en kväll!

   Limmet finna att köpa lite överallt, bland annat kicks och Åhléns!
   Lycka till med fransarna!

 15. Jag ska testa den här metoden nu för första gången men jag är lite nojig efter att ha läst om limmet. Jag har hört att när det stelnar ser det ut som små pärlor, typ. Men kan det kanske vara på grund av att de personerna har använt för mycket lim, eller vad tror du? Jag undrar även vad du tycker om borttagningsmedlet? För det har jag läst ännu fler skräckhistorier om. Bland annat att det inte fungerar överhuvudtaget eller att det är svårt att inte få det i ögonen och att det därmed svider som fasen.
  Tack för ett superbra inlägg i övrigt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.