Daisy Beauty Expo Dag 1- föreläsningar

Hörrni, nu är jag hemma från Daisy Beauty Expo 2019, sååååååååå jävla nöjd med helgen. Det går knappt att begripa hur underbart det har varit. I det här inlägget tänkte jag i korta drag återge föreläsningarna som hölls på Hotell Birger Jarl i Fredags.

Föreläsningarna började med att Sanna Lindberg, som är Daisy Beautys försäljningsansvarige, informerade oss om dagens program. Vi hälsades därefter välkomna av Hotell Birger Jarls VD Marianne Hultberg.

 


Kicki Norman var först att hålla i en föreläsning: ”Influencerlandskapet 2019 och vad sociala medier kan lära av journalistiken”.  Till en början presenterade hon sig själv om någon mot förmodan inte skulle ha full koll på vad hon gör och har gjort. Kicki driver, tillsammans med Sam Bergenstråle, Sveriges största beautymagasin, Daisy Beauty, samt Daisy Beauty Proffessional. Kicki har haft en lång journalistisk bakgrund med massor av imponerande arbeten, och har varit i tidningsbranschen sedan 1997.

Kicki pratade om något så viktigt som marknadsföringslagen och konsumentskyddslagen. Det är just nu ett förvirrat läge för influencers, då gubbarna på Skatteverket verkar ha noll koll på hur ett influencer-arbete fungerar. Kicki berättade att hon talat med skatteverket och ställt raka frågor som fått väldigt svängiga svar såsom ”njaaaaaaa”.

Det råder stor förvirring vad gäller marknadsföringslagen, då ett fall aldrig rättsligt prövats hela vägen. Jag personligen har uppfattat marknadsföringslagen som de flesta i rummet gjort- för varje överenskommelse eller löfte om motprestation- ska det skattas. Handlar det om arbetsprover då inget avtal eller löfte genomförts- är det alltså arbetsprover, och inte betalning för arbete.

Kicki uppmanade oss att ha våra allra mest svartmålade glasögon på oss, tänka på vad vi publicerar i våra kanaler, hur vi gör det- och varför.

Jag kände att jag satt och nickade medan jag lyssnade. Kicki är så jävla bra. Hon uppmanade oss alla till att behålla vår integritet och bete oss professionellt.


Därefter var det dags för Irene von Arronet, som är VD för agentur- och försäljningsbolaget Nature Treats och distributör för märket Annemarie Börlind.  Jag vart riktigt glad att se att hon skulle vara med och föreläsa igen, då hennes föreläsning på fjolårets expo var SUCCE. Jag kommer aldrig glömma vad hon sa om mineralolja: ”Det är som att kyssa sin syster. Det händer inget!”

Irene von Arronets föreläsning  ”Naturligt för utsidan – hållbart på insidan med hjärta”, tycker jag var dagens höjdpunkt, tillsammans med Kickis föreläsning. Irene är som ett lexikon för att som har med hudvård att göra, och därför är det alltid grymt intressant att höra vad hon har att säga.

Märket Annemarie Börlind är ett ekologiskt hudvårdsmärke som satsar stort på naturliga ingredienser. Hon berättade om tre olika skillnader på ingredienser:

  • Naturligt: något naturen skapat.
  • Nautidentiskt – en exakt kopia av något naturen skapat.
  • Syntetiskt – något människan och vetenskapen skapat.

Irene förespråkar naturlig hudvård, men påtalar samtidigt att en inte bör skrämmas av syntetiskt tillverkade ingredienser, och att de i vissa fall kan vara att föredra.

Irene talar även om vatten i hudvård, och hur det på sistone talats friskt om att det är så ”hiiiiiiiimla dåligt att ha vatten i hudvårdsprodukter” då det bara är billig utfyllad osv. Dessa är de som kanske inte begriper att en i många fall måste späda ut vissa starka ingredienser för att en produkt inte ska förstöra ens hud- samt att det ofta behövs en vattenfas i produkter.

Vissa företag propagerar för att vatten är SVINDÅLIGT och att de minsann baserar sin hudvård på grönt te eller aloe vera istället. Irene påtalar leende att båda dessa ingredienser såklart är till störst del vatten. Hon säger också att spädbarn är 98 % vatten, och därmed precis som gurkor! Hon påtalar tillslut att vatten är en viktig ingrediens, och att det finns många olika typer av vatten.

Irene berättar även om Annemarie Börlinds många sociala projekt, som är en del av deras ansvarstagande som varumärke. Istället för att jag ska återge en historia om roser och opium, rekommenderar jag er att klicka HÄR för att läsa mer om projektet.

Irene berättade även en del om Annemarie Börlinds produkter, men mer om detta kommer i ett annat inlägg.

Philip Berkovitz, kändisfrisör och hårguru var näst på tur att föreläsa, aaaaall the way from America. Philip Berkovitz är grundare av hårvårdsmärket Philip B. Han började med att berätta att han som liten pojke i Massachusetts hängde mycket i mammans hårsalong. Han hjälpte till att sopa golven, sortera rullar och så vidare. Han berättar att hans passion växte med åren och att han som tolvåring ofta klippte andra.

Philip berättar även att han läste om och intresserade sig för att mixa egna skönhetsprodukter, t.ex. en hudkräm av havre och svart te mot solsveda. ”Seventeen magazine taught me to start mixing”, säger han.

När Philip föreläser studsar han fram och tillbaka på fötterna, gestikulerar mycket och pratar snabbt. TÄNK om en hade den energin, tänkte jag. Han har onekligen massor av passion för det han arbetar med.

Vi i publiken fick ett mycket intressant tips av Philip för att ge naturlig näring till vårt hår. Jag som ofta får oljigt hår och har en tendens att överdosera torrshampoo- fick helt tänka om. Jag har alltid förbannat min oljiga hårbotten, men Philip berättade att det är som en lyxmåltid för håret.

Philip säger att nästa gång en känner att en har oljigt hår, använd en Brizzle Brush eller tät kam och kamma in ditt naturliga sebum i håret. ”Oil is the hairs food”.

Phil demonstrerade även en av sina superprodukter- Restoaring Toning Mist, ett leave-in balsam i sprayform som har lågt PH-värde, för att stänga hårstråets yta och göra det lättare att reda ut.


Marianne och Kristine från märket Elixir Cosmeceutical började sin föreläsning ”Historien bakom norska succén Elixir Cosmeceutical” med en inspirationsfilm om märket. De pratar om att den perfekta huden inte existerar, utan att i princip alla önskar någon form av hudförbättring. Kristine berättade att hon tidigare lidit av acne, vilket jag också kan relatera till. Usch så jobbigt det är, och omöjligt att dölja!

De pratade även om något annat jag tänkt mycket på: att många glömmer att huden kan bli överbehandlad!

Det finns så sjukt många aktiva behandlingar ute på marknaden, som genomförs både på salonger och i hemmet- vilket verkligen kan skada huden om de används för mycket eller för ofta.

Elixir Cosmeceutical säljer just nu 29 olika produkter, och verkar vara väldigt nöjda med det utbudet de just nu erbjuder. Jag har än så länge endast testat deras dragplåster, hudkrämen med 4 % Niactil. Och den är FANTASTISK. Jag hoppas att se mer av märket på den svenska marknaden framöver.


Den sista föreläsaren för dagen var Gisela Van der Ster, vars föreläsning ”Påverkar vårt förhållande till mat vårt utseende? Om ätande, trender och nyttiga livsmedel” förbluffade mig allra mest. Till en början trodde jag att någon skulle komma och propagera för någon specifik diet, men ICKET.  Gisela van der Ster är legitimerad Dietist och Doktor i Medicinsk Vetenskap, och är expert på ätstörningar.

Gisela säger att hon har som paradgren att döda alla myter, och det gjorde hon med BRAVUR. Hon pratade om den hypade kokosoljan, som enligt somliga kan användas till allt från att detoxa kroppen till att bleka tänderna.

Gisela påminner oss att rädsla färdas snabbare än förnuftet.

Hur kommer det sig att somliga hävdar att kokosoljan är supernyttig- medan rapsoljan är djävulens påfund? Varför anses det vara okej att vräka mängder kvarg, men inte dricka mjölk? Det finns mycket en kan undra om hur hälsovärlden fungerar- men jag kommer följa Gisela van der Sters råd: den klassiska tallriksmodellen. Ät av allt. Försök tillgodose din kropps behov och få i dig alla vitaminer och mineraler din kropp behöver.

 

Jag tyckte även att den sista föreläsningen var HEJVILT JÄVLA BRA. Förstå min lättnad och glädje då det kommer någon och slår hål på myter om mat, och matar oss med fakta istället för myter? IT. WAS. AWESOME.

Psst, Gisela van der Ster har även skrivit en bok om ätstörningar. Googla om du är nyfiken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *